13 Gru
Posted in: Wiadomości
By    Możliwość komentowania Informacja o stanie zdrowia Marka Rembiasza i możliwość pomocy dla Niego została wyłączona

Informacja o stanie zdrowia Marka Rembiasza i możliwość pomocy dla Niego

Na prośbę ZOI ZZ Celnicy PL w Krakowie publikujemy poniżej informację o stanie zdrowia Naszego Kolegi Marka Rembiasza, który w czasie służby został poszkodowany w zamachu terrorystycznym w Brukseli. W IC w Krakowie ponad 140 osób zadeklarowało za pośrednictwem Izby cykliczne wpłaty na rzecz Fundacji Św. Mateusza z dopiskiem w przelewie „Marek Rembiasz”. Kwoty te w pełnej wysokości i regularnie są przekazywane na konto Rodziny Naszego Kolegi Marka Rembiasza. Załączam przykładowe upoważnienie z przeznaczeniem dla Marka Rembiasza oraz upoważnienie ogólne, które można także złożyć w Wydziale Finansowym Waszej Izby Celnej, z którego przelew wesprze działalność statutową Fundacji Św. Mateusza sensu largo. Gorąco proszę o takie wsparcie, jak również proszę o rozpowszechnienie niniejszego maila w Waszych lokalizacjach Pozdrawiam Sławomir Siwy

Szanowni Państwo,

W imieniu  żony Marka, Katarzyny Rembiasz przekazuję najnowsze  informacje na temat zdrowia i postępów w leczeniu naszego kolegi.

Marek, po kilkumiesięcznym pobycie w Belgii, dzięki ogromnemu zaangażowaniu wielu osób, w kraju jak i zagranicą, wrócił już szczęśliwie do Polski, gdzie będzie dalej znajdował  się  pod opieką lekarzy oraz personelu medycznego.

Przez kolejne miesiące, tu na miejscu będzie wciąż  rehabilitowany w prywatnej, specjalistycznej klinice.  Standard oraz bardzo dobra reputacja placówki medycznej, wskazują,  że taka  kompleksowa  rehabilitacja i pomoc przyczyni się do powrotu Marka do pełni sił.

Obecnie stan jego zdrowia powoli się poprawia, tym niemniej przed nim jeszcze długa i ciężka droga. Niestety nie jest on w stanie samodzielnie się poruszać, odżywiać oraz komunikować.

Marek, po raz kolejny wraz z silnie zmotywowaną rodziną i  specjalistami,  walczy o powrót do zdrowia poprzez zastosowanie różnego rodzaju  środków farmakologicznych, ćwiczeń fizycznych i wsparcia psychologicznego.

Rodzina składa  wielkie i serdeczne podziękowania za dotychczasową pomoc finansową, okazane serce oraz innego rodzaju wsparcie i zaangażowanie.

Z uwagi na obecny stan zdrowia, rodzina przekaże odrębną informację o możliwości i terminie spotkania z Markiem  lub  odwiedzin w klinice.

Drodzy Przyjaciele, jeżeli możecie pomóc, prosimy o dowolne wpłaty do Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II w Bydgoszczy,  subkonto dla Marka Rembiasza:  57  1240  1183 1111  0010  6706  1221 oraz już w 2017 r.  przekazanie 1% swojego podatku na Fundację Skarbowości im. Jana Pawła II, KRS 0000039541 z dopiskiem 186. Marek Rembiasz,  lub

KONTO FUNDACJI ŚW. MATEUSZA:                                  KONTO FUNDACJI TELONARIUS:

85 1750 0012 0000 0000 2328 8467                              24 1240 6175 1111 0000 4565 6688

Tytuł  przelewu „Marek Rembiasz”                                  Tytuł przelewu  „Marek Rembiasz”

Również i tym razem proszę o rozpowszechnienie powyższych informacji wśród wszystkich zaangażowanych osób i funkcjonariuszy celnych, bez pomocy których nie byłoby możliwe przezwyciężenie trudności finansowych z którymi codziennie zmagają się najbliżsi Marka.

wniosek-o-potracanie-skladki-fundacja

upowaznienie